" />
" />
" />
" />
" />

Saturday, 17 November 2012

GIGI PETAK

Wow ! awesome la blog aku .. makin ceria dengan "penambahan" entry dan sewaktu dengannya .. Lapn siapa aja la nk baca blog aku ni . Perasan hot memang cenggini pn dehh . haha . tajuk post aku kali ni ialah "GIGI" . when we talk about gigi everyone akan fikirkan pasal gigi dia yang cantek giler plus2 putih melepak tu kan ? kan ? Ceyh , untung sngt la tu ea ? Yeaa , bole dikatakan agak beruntung jugakla siapa yang dapat gigi yang "halus" dan sempurna dengannya dan bole jugak senyum sampai ke telinga (bole koyak telinga kalau senyum lebih2 sngt) . Owh no3 ! not for my teeth . As i know , gigi aku tadela sechantek gigi korang tu . Gigi aku ni agak tak teratur tp tadela seburuk yang korang bayangkan tu. hehe . Even gigi aku ni tak teratur , tp aku ni tadela teringin sngt nk pakai braces tu .. sbb aku kurang yakin nk pakainya and sometimes bila da dengar reaksi org yang da pakainya lagi menggelabah la aku nk pakainya .. Yeahhh ! aku memang yakin dengan kecantikan gigi asli yang aku ada ni (yeksss ! lebih kan ?!!) . Mak aku plak slalu ckap jgnla nk ikot trend sngt ! OVERDOSE ! And sbnarnya aku slalu bayangkan indahnya kalau dpt putera idaman yang gigi cenggini !


inilah proses pemilihan aku yang agak kolot sbnarnya . hahaha . peduli apa la sngt kan . kalau da jodoh tu tak kira gigi la pn . tade gigi pn bole jadi taw jodoh kau . Simpang ! okay , now aku nk explain ckit "gigi siapa" kat atas ni yang aku ambik . hehe . Dye ni la Bradley James (hehehe , tak knal la tu) Tak knal kan ? hehe . Brad ni sbnarnya pelakon yang meningkat naik dlam citer Merlin tu . Dia ni Prince Arthur Pendragon (dlm cter Merlin tu) . Hensem kan ? Tp bagi aku gigi dia yang paling hensem skali . Aku panggil "gigi petak" . Awesome !! pelik2 je kan aku ni ?? hihi . aku memang suka gigi petak ni . Wlaupn org tu tak hensem , tp klau dia ada gigi petak , bagi aku da cukup lengkap la muka dia . hehahaha . Thumb Up la kat Brad ni !


sekian untuk kali ni ...













Monday, 25 June 2012

SAYA BUDAK BIASA ..



PENDAHULUAN ..

This is my “HYE FACE” before I start make up this blog yeaaaa ..


AYU tak aku ?? Ok , sila muntah sekarang ..

Today nk berceloteh pasal Aq budak Setiausaha .. bukan budak medic mahupun engineer ye kawan2 . Before korang kenal aq , apakah 1st impression yg korang fikir pasal course yg aq belajar ?? or adakah korang fikir aq ni tak belajar langsung ke atau apa ?? tp kan , takkan la terfikir smpai tak belajar langsung kan ?? nakal btol korang .. hehe ..

Ok , mehla nk citer psal course aq ni ckit. Tana dengar pergi main jauh2 . Erm , skang ni aq belajar dlm bidang sains setiausaha di peringkat diploma ajerrrr . Baru sem 3 , so kiranya next sem akan jalani latihan indusri di…… jeng3 !!!!

= PEJABAT AGAMA DI BATU GAJAH (Siapa expect kan ??) hehe ..

so , korang doakan jela yg terbaik untuk aq. Di samping itu (ni la penanda wacana yg tak bole nk pergi jauh2 dr aku), course ni yg paling aq suka ialah belajar something new mcm belajar cara makan, cara jalan, cara masuk kereta .. haa , semua ada ! Hebat tak ?! mengada betol ! Promote je lebey ! Pastu plak, aq suka belajar subject ni yg korang pn akan pelik bila tgk subject ni .. And that is TRENGKAS & SHORTHAND .. Nak tahu apa subject ni ?? ok , (rujuk gambar di bawah)





So , cmne ?? suka tak tgk tulisan ni ? hehehe . Advantage bg kami sebagai secretariat ! haha . Bole kata korang dalam diam2 tw guna tulisan ni sbb korang bukan faham pn . hahaha . Padan muka :P


SWEET 17


Tiba-tiba teringat zaman persekolahan di SMK. St. Bernadette’s Convent Batu Gajah (perghh , ayat nk full aje) di mana ianya mengekalkan hanya GIRLS ONLY in the school. Ok2 , back to the memory . When I was form 5, as the leader of the class I would have so much work that’ve be given from the class teacher. Tp aq acah jelaa , tadela bnyk sngt tugasan yg cikgu bagi . Setakat kena kutip duit brape sen sbb tercakap Malay on Wednesday tu pn takkan nk berkira sngt . Come on laa .. hehe , saja nk lebih2 . Tp kan aq rasa aq ni da mcm pengutip cukai pn ada , tak pun mcm Ah Long versi skola .. Hebat jugak aq kan ! ptffff .. merepek lebey ! Sbenarnye , jadi leader ni agak susah la jugak . Maksud aq dr segi susah tu ialah kekangan masa aq ngan kawan2 la . Diorang sronok enjoy ngan cikgu ,manja2 ngan cikgu .. aq plak ‘sronok’ ngan perjumpaan ketua kelas  . Pastu , bila jadi leader ni ,aq kena tunjuk sikap yg baik. Bila part ni aq kurang bole ckit laa kan . So , aq tetap nakal ngan kawan2 aq jugak . Dalam erti lain …… Aq nk nakal jugak .. nk jugak ! Kadang2, pelik jugak asal pilih aq jd ketua ??? berbakat ? jauh sekali ! Sebab mak aq kot ??? Bg siapa yg kenal aq, popularity mak aq jauh lebih besar dr anaknye ini .. mungkin la kot .. AHH ! apa2 jela ..


Ha , teka la aq yg mne 1 .. yg huduh2 ckit tu aq laa ..
Muka bajet poyosssss !



Hahaha , Nerd tak muka aq ?? YEahhh !!
tak padan ngan pendek ..






Muka mcm 1st time bergambar memang cmtu kot ..
 Arghhh , Asal la aq buat muka cmtuuu .




For the last picture , this is my sweet 17 ..
I always miss you friends !
hope uollss success in future yeah !




MATA PELAJARAN ..

Subject yg paling Aq suka Menelaah ketika di bagku sekolah
=  Jatuh kepadaaaaaaa … Jeng .. Jeng .. Jeng !!
1.      1.  History (Sejarah)



Haa , tgk ni polis ngah kutip cukai guna senapang gajah pada zaman british dulu2 ..

FYI , aku memang minat giler kt subject ni sbb aq suka tahu pasal sejarah org dulu2, dr zaman kegemilangan until zaman kejatuhan sesebuah Negara tu. Tambah2 lagi topic Sejarah masa aq f4. Best giler semua subject tu.  Pastu cikgu yg mengajar ni plak Chinese Christian. Suka plak bila dengar lohgat dye sebut nama2 pelik dlm buku tu. Hahahah. Sorrry teacher :P. Kalau subject ni bole buat ramai pelajar tidur di dalam kelas, then sama la ngan aq .. HAHAHAHA .. Aq memang bosan klau cikgu yg ajar sbb dye pn baca jeee . Mne la tak ngantok. So , dengan minat yg mendalam terhadap sejarah ni ,aq sanggup berjaga smpai lewat pagi untuk baca sorang2 lagi faham.. 


2.       2. English

English ni satu subject yg abstrak ye kawan2 .. mesti rasa nyampah kan dengar ABSTRAK tu ?? hihihi. Tadelahh , gurau lg :P  .. For me , English is the best subject because ada poem, ada history zaman purba, kena mengarang in English . So, semuanya akan jadi adventure la bila kita keluarkan ayat2 bila mengarang. Then , kita sekaligus dpt praktikkan bila kita bercakap isn’t it ?? Tadela blurr je muka tu bila org speaking ngan kita kan kan ?? hehe ..

3.      3.  Bahasa Malaysia

Haaaa , subject ni AWESOME laa . Aku paling suka bab karangan sebab bila mengarang fuhhhhh ! bole guna ayat2 dlm tv, newspaper, haaa sebut je semua bole . Pastu siap ngan penanda wacana bagai nk rak aq tulis kat situ. Hehehe , aq suka ayat2 yg org tak pernah nak fikir langsung untuk guna ayat tu. Teringat bila cikgu BM kesayangan aq time nk SPM, dye bagi aq ayat2 yg terkini untuk mengarang. Bila aq tgk ayat2 yg dye bg tu, terkejut besar la aq cause memang btol semua tu jarang/tade lgsung org terfikir nk buat . berkat cikgu tu, I’ve got A’s for this sub ! Thanks Sir !


#  mungkin bagi korang semua subject ni simple mimples .. but for me , kalau simple but not enough of effort    ??? what for ??  

Wednesday, 20 June 2012

Dream car in my Fairytale

Kalau sebut pasal pasal Dream car ni .. memang la aq suka sngt tp bila teringat balik mak aq cakap .. Huh ! trus tak jadi nk berangan balik .. Nak tw tak apa mak aq ckap ?? dye ckap tungu sampai 7 generation pn not sure you can buy it .. Speaking London plak tu .. haisyyy , sentap maknak !

1. This is my 1st ranking of the Dream Car <3

                                                                   
                                                                LAMBORGHINI

Kereta ni kalau tak clap Sultan Brunei je ada dalam negara Asia . If I'm not mistaken (twice ok). Kalau aq pakai keta ni , memang bergilir mlm2 ayah aq jaga keta ni .. hahaha


2. This is my 2nd ranking of the Dream Car <3


                                                                       PORCHE

Aq suka keta ni cause keta ni smart , kecik , senang bawa in traffic jam situation sbb bole mencelah bila sesak , pastu untuk romantik sbb keta ni bole naik 2 orang je per time . hihihi . Dalam M'sia rasanya Anuar Zain je yg pakai kereta jenama Porche ni .. Wallah la Anuar Zain !!


3. This is my 3rd ranking of the Dream Car <3


                                                                          FERARRI

Rasanye tak perlu ckap bnyk sngt la pasal kereta ferarri ni sbb majoriti ramai yg suka kereta ni sbb kereta ni mempunyai kelebihan tertentu .. besides , smart for vaccation right ?















1st Internal LI

Last sem arytu , course kami kena buat internal Li which kena buat dalam PSIS (poli) . Ok , before that I will explain apa itu Internal Li . Internal Li ni ialah praktikal yang kami kena buat before jalani industri yg sebenar di tempat kerja untuk Semester 4 . So , dengan Internal Li ni akan memudahkan lg kerja kami bila di tempat kerja . It means tadela kelam kabut sngt bila 1st time kat tmpat tu kerja tu nnti cause we've already prepare right ;) ..


This is the 1st time aq pakai blazer tp blazer aq tanggal kejap sbb panas sngt arytu .. Bila dlm makmal bukan main cari blazer sbb sejuk bagai . Bila tak guna , cmpak merata .. haha . Itu memang aq laa ..


Mula2 , siapa yg tak takot kan bila sebut psal Internal Li ni . Tp da lumrah la memang semua pelajar poli kena buat untuk dapatkan markah PB . So , keep doing . Then aq plak ditempatkan untuk LI di Jabatan Matematik, Sains & Computer . How sweet . Penyelia sungguh sporting smpai at last bila final day , kita semua mcm cdey sbb pasni akan jarang jumpa da . But , itula kehidupan ..










Saturday, 16 June 2012

Little Kid ..

 Assalamualikum , kali ni bukan nk pot pet psal kita masa kecik2 ea . Tp psal seorang budak ni yg comel sngt , and here is she .. Tersenarai dalam budak tercomel di dunia ..


Comel bukan ?? Ok , budak ni berasal dr China dan juga dikatakan Versi Mia sara dr Malaysia . Nama dye Little Loli ..
















Thursday, 14 June 2012

Doughnut Chocolate Bedstories ..




Ok , nk citer la ckit kan .. hehe . Last week arytu aq try la buat donat coklat ni .. Tp bukan aq sorang jela yg buat .. Must be ngan mummy aq la . kalau aq sorang je yg buat donat coklat , tak jd mcm ni da . Mybe akan siap ngan dough je , hehe :P .. Then , masa buat ni memang la aq yg beria2 nk buat , tp mcm biasa la after few minutes da jemu plak . then , aq ckap ngan mak aq "Mak , nk rehat jap bole ? 5 minutes je :D (muka memang tak bole kesian lg)" Mak aq pn reply ! "Huh ! da agak da , pergila .. Mak slalu je buat semua ni , pastu memang da biasa da ada org tman mak buat keja ni ( smbil mengangkat bahunye) .. Aq pn apa lg , bagai nk rak gelaknye kt ctu .. hihih ..

                                                     = THE END =


Running Man

Sepanjang last week , memang aq layan citer ni je .. nk tw citer apa tu ? Running man . Citer ni aq suka tgk sejak bestfriends yg perkenalkan kt aq . Mula2 tu memang mcm bosan sbb tak brape nk faham tp bila da lama2 boleh rasa jugak la gusi aq makin kering akibat kelebihan gelak yg teramat sngt tgk citer ni . hahaha . Then , adik aq pn da suka plak tgk . Eleyh , kalau dulu asyik kata aq giler sbb gelak sorang2 tgk citer tu . Skang , memang dye pn giler jugak la ea ? hehe . Skang ni aq baru tgk sampai episod 97 .


Secara umumnye , member runningman ni ada 8 orang , tp kadang2 ada yg tak filming sbb terikat ngan lakonan yg lain plak .. Dr kiri , Mc ( Yoo Jae Seuk) , RM Brain ( Song jong Ki), Ji Suk Jin, Ace Song Ji Hyo, Sparta (Kim Joong Kook), Gary, HAha (Ha Dong Hoon), Giraffe( Lee Gwang Soo) .



Dalam citer ni ada Monday couple tw. It means , setiap hari Gary dan Ji hyo ni akan berlakon sebagai kapel pada hari isnin . So , kita dpt la tgk gelagat dye berpacaran pada hari tu . Kelakar bila , bila tgk Gary kadang2 jeles ngan Ji hyo ni .. Gary ni cool orangnye . So sweet la <3 <3 ..
so , apa lg . jom la tambahkan rating runningman ni .. hehe










Monday, 11 June 2012

For today .. Let's disscuss type of boy .. hihihi

BAIKLAH TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN YANG DIHARGAI, dengan tidak melengahkan masa marilah kita ikuti carta top 5 senggol-senggolan kita hari ini yang merupakan satu pengakuan istimewa kaum perempuan untuk diperhatikan dengan penuh teliti lagi berhemat oleh kaum lelaki iaitu satu pengakuan dari satu luahan rasa yang mewakili kaum Hawa terutamanya dari saya ye .. Mari kita bincangkan..

                TOP 1 : Lelaki yang PERIHATIN 

Iaitu mendengar dengan teliti apa yang kami cakap bukan dengar dengan telinga yang kembang aje..dan bukan masuk telinga kiri keluar telinga kanan; sebab cara mendengar begitulah yang biasanya mendorong kaum perempuan jadi membebel, bila dah membebel, panjanglah ceritanya, ..kesalahan sendiri tak perasan.. Pastu , lelaki tersebut tamaola banyak cakap sngt sbb kadang2 si prempuan akan naik menyampah mengalahkan si prempuan dan jangan plak terlalu diam smpai tiada apa mahu dibincangkan .. ARASO ?? hehe 


                 TOP 2 : Lelaki yg "COOL" 

Dari sini dapat digambarkan bahawa lelaki yang cool ialah lelaki yg sentiasa bersikap tenang dalam menghadapi masalah even sebesar mana pn masalah yg dihadapinya . Ciri2 ini amat disukai kaum Hawa kerana kebanyakkan kaum Hawa majoriti lebih kepada sikap terburu2 dan menggelabah jika menghadapi masalah . So , ianya akan lebih kontra jika sikap saling berlawanan mengenai bab ini . Then , kalau si prempuan sentiasa mara2 , selalunya lelaki akan memarahinye kembali . Ini sebenarnye lagi membangkitkan kemarahan prempuan ye . Dlm bab ni , lelaki haruslah tenang dan bertanya prempuan tersebut dalam "tone" yg lembut dan mudah untuk diterima .. ok ? 


                 TOP 3 : Lelaki yg BERHATI_HATI

Iaitu berhati-hati dan tidak mudah-mudah saja untuk mengeluarkan kritikan terutama tentang masakan kami. Sebab... ketahuilah ye.. apabila kaum perempuan itu memasak,   mereka bukanlah memasak untuk dikritik atau dikomen itu ini, kalau mereka maukan begitu, tentulah mereka memasuki peraduan masakan. Jadi.. biarkanlah mereka sendiri yang mengaku makanan itu tak sedap. Lain daripada itu, sedap tak sedap..'pulun' aje le...!!!


                TOP 4: Lelaki yg  WANGI 

Ini adalah seimbang dengan fitrah kaum perempuan yang memang dicipta sebagai makhluk yang cenderung kepada kecantikan dan kebersihan. Oleh itu, kaum lelaki wajar memberi perhatian akan perkara ini. Jagalah fizikal anda, elakkan B.O;apalagi yang kuku berkarat dan selekeh macam pelarian tak cukup kaki. Kalau nak markah lebih tinggi, kenakan wangi-wangian selalu, mandi dan berendamlah dalam botol minyak wangi.


                 TOP 5: Lelaki yg menjadi PENAWAR

Iaitu yang rajin dan pandai memberikan kata-kata keramat untuk jadi penawar hati kami; walaupun kurang rupa; tidak mengapa, yang penting kaum perempuan ni sentiasa menghadapi kemungkinan untuk ditimpa sakit dari sakit mata sampai sakit jiwa raga jadi, hatinya amat perlu dijaga; dan hanya kata-kata manis lagi betul susunan nahunya yang datang dari mulut lelaki akan menjadi penawar segala bisa.

Ok , setakat ini sahaja untuk hari ini ..
dan Mutiara Kata akhir dr saya  ..

 "SESUNGGUHNYA..LIDAH WANITA ITU AKAN MENJADI SEMAKIN                                               TAJAM APABILA  LIDAH LELAKI MENJADI SEMAKIN BERCABANG!!!"




















Sunday, 10 June 2012

                                                                         
          ok . just nak mentioned ni la pemandangan ladang teh yg saya kunjung last week . actually tmpat ni memang best tw kalau nk main sorok2 . hahaha . giler ! sbb tmpat ni besar sngt . da tu memang tinggi btol la ..
and for the girls tu ta bole la nk pakai high heels sngt takot tak bole nk balance plak nnti . then pada masa ni ramai sngt orang kat atas bukit ni sbb nk snap gmbar ala2 "menang anugerah" pn ada .. hihihi termasuk la sy .. anyways percutian kali ni memang btol2 fun la sbb pergi dengan sedara . bukan senang nk pergi ngan diorang sbb iyelaa cuti bukan dpat yg sama . then ok jugak la pergi tmpt ni coz abah pn dpt tenangkan fikiran ckit after operation .. hopefully kesihatan abah makin baik .. fighting !