" />
" />
" />
" />
" />

Sunday, 27 November 2011


Hmm , lately rasa sedey jew . Tatau mengapa  ini terjadi  . Bila dibuat  eksperimen  mengapa ianya terjadi kepada aq , aq rasa maybe sebab cuti yang terlalu lama . Ianya cukup membosankan smpai kemurungan terjadi kepada aq . Kalau orang lain suka cuti lama2 tapi aq bukanlah orangnya . Selalu jadi cmni bila cuti lama2 . Serius ni bukan main2 punya bosan . Orang lain akan cakap buat la apa2 untuk sibukkan diri tp aq nak buat apa jew . Aq bingung . nak blajar msak , Hmmm jauh sekali . bukan sebab aq tamao blajar , tp da memey aq tamao blajar . Hehe . Tak ske la msak ni . Sbnarnya , mak aq ckap seorang gurl tu tak boley ckap dye tak ske msak , coz akhirnya dye akan ke dapur jugak untuk msak for her family . Tp , maybe aq ni bnyk sngt alasan smpai mak aq pn da surrender nk suh aq blajar msak . Ni la yang terjadi kepada aq . Skang ni , aq rasa mcm nk kuar umah pn ada tp ayah aq plak yg tak bg . Mcm2 hal la ayah aq ni . Takot accident la , takot polis tahan la , takot , takot dan takot !! Kalau cmni .. sampai bila la aq nk duk bawah ketiak dye jew . HEE !! Apa nk jadi ni . Aq nk huhahauhau mcm mcm kt tempat aq blaja sekarang . Semua kawan2 aq ada . So , memang aq takkan sunyi , takkan sedey , takkan murung , takkan risau tak tentu pasal , and semuanya takkan ...... Aq rasa mcm nk menjalani rawatan akupuntur la . HA ? apa kena ngan aq ni ? tetiba jew akupuntur . Hmmm , da la .. sampai cni jew ye kawan2 . Will be update later  :(

Thursday, 24 November 2011




hye kawan-kawan .. Erm , rasenye nak berceloteh mengenai pemakaian tudung yang makin canggih di era ini .. Erm , aq ni boley la dikatakan sedang berjinak-jinak dalam proses pemakaian tudung sepenuhnya yang dituntut dalam Islam . Hehe , disebabkan itu ibuku menjadi sasaran bagi aq hanya untuk mengikuti era pemakaian tudung yang makin cantek kini . Erm , sejak aq menuntut di IPTA ni barulah aq start untuk memakai shawl , pashmina and many more . Berbeza ngan aq yang dulu cuma taw pakai tudung bawal jew ..hahaha , mcm huduh jugak la time tu . Tp nak buat cmne , junior la katakan .. Tp , bila da jd senior ni alhamdulillah berkat dorongan kawan2 serta rakan2 di youtube aq berjaya untuk mendalami cara2 pemakaian selendang ni . Selain tu aq suka pakai selendand ni .. Rasa mcm feminin ckit pastu dengan colour selendang yang mcm and selesa pun ada . hehe . Di bawah adalah senarai2 pemakaian shawl terkini :












Sunday, 20 November 2011

Awak kat mana ??

Hmm , so far cuti ni memang membosankan . Entah apa la yang nak buat . Nak kuar ngan kawan pun jauh sekali coz diowang da msuk sem bru and tak termasuk plak yang nak STPM tahun ni . Pape pn buat la yang terbaik ye .. Memang on9 jela keja aku ni . Kadang2 bwak adik jalan2 . Hmm , cuti ni plak sdey bila teringatkan someone ni . Ok , dye memang da lupakan aku kot . Aq memang sdey . Serious kali ni memang sdey coz b4 this aq dpat rasakan perihatin dye terhadap aq cuma aq jew yang tak yg tak tahu nak hargai . Aq memang menyesal sngt . Klau la dye dpat tahu sekarang betapa rindunya aq kat dye ..... hmmm .. mesti dye da tak kesah kt aq da . Apa nak buat ni . Windunya !!! Awak kt mne sekarang ni ?? Sy risaukan awk la .. Awk fham tak !! Awk da janji ngan sy kan yang awk takkan tinggalkan sy kan ? mne janji awk semua tu ? awk tipu sy .. Saya rindukan saat2 kte .. memori bersama awk . Awk sunggguh caring Mr. A..... I hope you FORGIVE ME .. Pleaseeeeee ..

Thursday, 10 November 2011

With my .....


Ma Mom and Brother


This is ma mom and brother . They are very inportant in my life . Ha , bila bercakap psal mak aq yg sowg ni ...Perghh !! terkenal ngan kekecohan mulutnya pastu diwarisnya kt aq ni ha .. Bila dye start ngomong jew .. fuhh , kluar semua peribahasa, pepatah , mcm karam ngan fifiey fairuz fuyyoh tu .. hahaha
pastu , mak aq ni kan klau bab bergaya ni boley tahan jugak la mcm aq . cuma dye tak cerewet cm aq sngt la . Once dye da tgk bnda tu cntek , dye akan tros amik tnpa pkir . Jauh skali mcm aq ni . And mak aq ni mmg rapat ckit ngan aq berbanding ngan adik aq yang lain mybe sbb dye boley bercerita apa2 jew ngan aq and mybe jugak sbb aq ni anak 1st . Teringat plak time 1st time aq kne berpisah ngan dye ble nk smbung study . Fuuh ! mmg cdey btol dye .. Same like me . Tp , bila da lme2 alhmdullillah boley da biasakan diri . And pastu bila aq start blajar naik bus untuk blik umah dr poli dye la yg cukup risau . hehe . Bila da smpai umah plak sume dye tnye .. cmne ? 0k kew tak ? sesat kew td and bla bla ....bla . hahah . Ok , that all about ma mom . Anyway , thanks mom cox gve me a full of love and take care of me . I love you so much ;)

We're Secretarial Science Students


Ok , pic ni diambil bila course kitaowang ni ada dinner haritu . Memang best sangat dinner mlm tu coz dap t pkai lawa2 la knon . hahaha . Tergopoh-gapah jugak la mlm tu coz tkot terlambat hadir ssb make up pn da amik masa 1 jam . Anyways , thanks to Ain Afiqah sbb berjaya jugak menyolek muka aq smpai dye pn terpaksa simple make up jew , huhuh . Erm , tema mlm tu ialah classic and colourful flower . Fuuh ! susah jugak la nk cari bju untuk dtg dinner . Ditambah plak ngan aq yg cerewet sngt smpai kdang2 letih dibuatnya . Akhirnya , dpt jugak pilih bju yg boley tahan 'Flower" nye and smpai sepit bunga hijau kt kepala pn nak jugak .
ok , tamao berleter bnyk2 .. Now , I would like to introduce my friends from left Athirah, Emma Amir, Me, Atika (roomate), Fieda, Izzah Zaki .

bestnye pose nmpk gigi .. Erghhh !!


Kekadang tu best jugak pose nmpk gigi .. tp dalam situasi aq ni memang boley dikatakan agak melampau la jugak pose gigi ni .. Nak kata gigi lawa tu jauh sekali tapi bak kte owg "owg nak , dye pn nak jugak" hahaha . memang la aq ni mengada .. Ingat nk pkai braces la knon tp ble ingt risikonye hmmm memang pendam jela niat tu .. Anyways , thanks to Emma Amir coz berjaya snap pic ni . Berkat dorongan aq tu kot .. hahaha


Ha , yg ni plak Erma nmenye .. hehe

Ermm , emma .. so , jgan nk tacink2 da ea . Gmbar kita dua ni jew yg special ckit .. ehhe . amacam ?
puas aq cri pic aq ngan ko ni ha .. abiz 1 lappy aq selongkar .. nk msuk pic waktu skola mmg harapan la kan ..
hahahah , "lawa" sngt . pastu nerd jgn ckap la kan .. Erm , 1 perkataan jew aq nk ckap .. You're the best friends ever . Ko la yg bnyk bg nasihat wktu skola f5 dlu . And slalu huhahuha ngan aq . And bnyk bg dorongan jugak . Thanks ea Erma . Aq takkan lupakan jasa ko .. Mmuuaahahaaa !!

ni la kegembiraan ketika saya di tingkatan 6 :D

As many people I have a lot of memory with my friends in this picture . Saya sygkan semua kengkawan sy dan ingtlah bahawa sy sama sekali tak pernah lupakan kowg even da bnyk merantau study kt tempat lain . Thanks jugak kengkawan coz bagi nasihat dan bimbingan sepanjang tempoh mengenali kowg . Saya takkan lupakan jasa kowg semua ye :) Now , I would like to introduce my friends in this picture .. Chieqa dan Lynn (diowang ni bnyk bantu saya sepanjang saya bersama diowang . Diowang ni juga slalu melayan kerenah saya yg kdg2 mcm budak2 pn ada . ntah pape jela aq ni kan .. haha . Diowang ni jgak bnyk bwak aq jlan2 and Lynn .. hmm , aq takkan lupakan memori indah bersama kmu ketika naik moto beli paper cup ,, weee . Such a best experience ever .. Also Tiqa and Uda yg juga bnyk memori indah ketika menjamu mata di kantin dan di koridor class .. ahaha .. F..t..i ?? Syed ?? hahaha .. mmg kiteowang nakal ckit bab2 ni .. Wink2 !! 

Saturday, 5 November 2011



Saya suka sangat ngan Yana Samsudin ni sejak dye berlakon dalam citer Adnan Sempit .. Comel jew dye ni kan sampai kekadang tu suka terperasan nk jadi Yana ni . Ha ! tgk tu .. smpai ada pic perasan sendiri kt sblah tu .. hahaha . gurauan jew ok .. Da la ada lesung pipit Yana ni ..kurang kontroversi plak tu ..weeee ..

Inilah kawan-kawan sekolah saya di mana mereka telah membawa haluan masing2 demi kejayaan future diorang . Thanks for being a part of my life , friends . I love you all <3
We will meet again when I'm back .. see ya !!

Friday, 4 November 2011


                                                        Now , let's talk about voice :D

Dari segi kelantangan suara pula of course la Agnes berjaya menawan hati ..
Let's start about her intro .. Nama sebenar actress ni Agnes Monica Muljoto , 25 ..Agnes Monica Muljoto dilahirkan di Jakarta pada 1 Juli 1986.


              Ia merupakan anak bongsu dari pasangan Jenny Siswono dan Ricky Suprapto dan memiliki seorang abang bernama Steve Muljoto yang sekaligus merangkap manager . Di sekolahnya, Agnes merupakan siswi yang berprestasi di bidang akademik dan sering menerima biasiswa, meskipun ia juga disibukan dengan aktiviti luar sekolah seperti kursus piano , bahasa Inggeris , dan badminton . Bakat Agnes dalam bidang seni sudah dilihat sejak ia masih kanak-kanak, khususnya bidang suara. Selain itu , gaya penampilan Agnes juga sering diikuti oleh remaja sekarang . Dan satu lagi kelebihan anak muda Indonesia ini ialah ia mempunyai jenis suara soprano yang cukup tinggi dan mempunyai group tarian peribadi Nezindahood.

KLS

this is my new post for today ..
tetiba aje teringat kat Ikon Mogul Fesyen hangat pada hari ini ..
and that is ............. Jengg ! Jengg ! Jengg !
KIMORA LEE SIMMONS . Ok , saya memang suka sangat kt dye ni dari dulu ..
Maybe because about her life and her kids , her brand , fabulouscity , and all about her ..



kehidupan dye yang mewah tu pn menarik jugak .. just petik jari jew semua dye boley dapat ..
Kalau tak percaya boley tengok rancangan dia yang bersiaran di kaca tv .. Wow ! menarik tw .




Friday, 30 September 2011

All about Nasyiera Sahafuri

Now I like to enjoy my day with all of you with my new blog ..
as I was new here , I would like to share my story witll all of you ..
wink2 !