" />
" />
" />
" />
" />

Monday, 25 June 2012

MATA PELAJARAN ..

Subject yg paling Aq suka Menelaah ketika di bagku sekolah
=  Jatuh kepadaaaaaaa … Jeng .. Jeng .. Jeng !!
1.      1.  History (Sejarah)



Haa , tgk ni polis ngah kutip cukai guna senapang gajah pada zaman british dulu2 ..

FYI , aku memang minat giler kt subject ni sbb aq suka tahu pasal sejarah org dulu2, dr zaman kegemilangan until zaman kejatuhan sesebuah Negara tu. Tambah2 lagi topic Sejarah masa aq f4. Best giler semua subject tu.  Pastu cikgu yg mengajar ni plak Chinese Christian. Suka plak bila dengar lohgat dye sebut nama2 pelik dlm buku tu. Hahahah. Sorrry teacher :P. Kalau subject ni bole buat ramai pelajar tidur di dalam kelas, then sama la ngan aq .. HAHAHAHA .. Aq memang bosan klau cikgu yg ajar sbb dye pn baca jeee . Mne la tak ngantok. So , dengan minat yg mendalam terhadap sejarah ni ,aq sanggup berjaga smpai lewat pagi untuk baca sorang2 lagi faham.. 


2.       2. English

English ni satu subject yg abstrak ye kawan2 .. mesti rasa nyampah kan dengar ABSTRAK tu ?? hihihi. Tadelahh , gurau lg :P  .. For me , English is the best subject because ada poem, ada history zaman purba, kena mengarang in English . So, semuanya akan jadi adventure la bila kita keluarkan ayat2 bila mengarang. Then , kita sekaligus dpt praktikkan bila kita bercakap isn’t it ?? Tadela blurr je muka tu bila org speaking ngan kita kan kan ?? hehe ..

3.      3.  Bahasa Malaysia

Haaaa , subject ni AWESOME laa . Aku paling suka bab karangan sebab bila mengarang fuhhhhh ! bole guna ayat2 dlm tv, newspaper, haaa sebut je semua bole . Pastu siap ngan penanda wacana bagai nk rak aq tulis kat situ. Hehehe , aq suka ayat2 yg org tak pernah nak fikir langsung untuk guna ayat tu. Teringat bila cikgu BM kesayangan aq time nk SPM, dye bagi aq ayat2 yg terkini untuk mengarang. Bila aq tgk ayat2 yg dye bg tu, terkejut besar la aq cause memang btol semua tu jarang/tade lgsung org terfikir nk buat . berkat cikgu tu, I’ve got A’s for this sub ! Thanks Sir !


#  mungkin bagi korang semua subject ni simple mimples .. but for me , kalau simple but not enough of effort    ??? what for ??  

No comments:

Post a Comment